5 Temel Unsurları için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Tasarım olarak ayrımlılık göstermekle yanında müşterek özellikleri, dayanıklı ve muhakkak gestaltda olmalarıdır. ölçünlü iç kapılara nispeten farklı bir kullanım ve özellikler çitndıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;

Yangın bapları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. Standart renk RAL 9002 olmakla bu arada istenen bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması mimarilabileceği üzere yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı nitelik uygulaması mümkündür.

Muayyen yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu laf konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme etmek güçlükle ve güvensiz olacağı midein yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler kabul edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri süflidaki şekilde sıralanabilir:

Ivedili çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Ayrıca, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, elverişli şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

çarkıt yapılarda bina autlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni binalarda (meslek, hileışveriş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın bapları hassaten yangın esnasında nasıl kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yaklaşan yahut yaylı menteşe ile mukteza kapatma mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması müstelzim bir gayrı ilke ise emniyet hesabına ihtiyaç duyulan şisevinçli contalardır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa da kötüı maktu ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği yardımıyla emniyetli ortam oluşturur.

Yangın Yangın kapısı istanbul fiyatı Bapları ısı ve kötü sızdırmadığı kucakin insanların dumandan zehirlenmesine müşkül olan ivedi yer kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı tüm cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Yangın bapsında kilit ve karakol mekanizmaları en önemli unsuru oluşturmaktadır. Her şeyden önce yangına dayanımlı aksesuarlar kullanılmalıdır. Kilit mekanizmaları evetşamsal ögönen taşımakta olup maliyetten kısmak amacıyla antipanik sistemli kilitler kullanılmayabilmektedir. Kapı mimarisini oluştururken öncelikle kullanılacak düzlük belirlenmelidir.

üste, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyarıyorlar.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri yüksek coşkunluke dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında kesin kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalıdır.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın spontane kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve dumanın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı sıkı disiplinya kapanmaktadır.

Report this wiki page